Skip to Content

Krúdy Gyula Általános Iskola

Cím: 
Gyógyszergyár u. 22-24.
Telefonszám: 
1/2502724

Iskolánk 1988-ban épült.1989-ben vettük fel Krúdy Gyula író nevét, aki hozzánk hasonlóan szorosan kötődött Óbudához. Pedagógiai alapelvünk, hogy minden diák tehetséges valamiben.
E tehetség kibontakozásához igyekszünk minden tárgyi és személyi feltételt biztosítani. Szeretnénk elérni, hogy tanítványaink örömmel járjanak iskolába és mindenki megtalálja azt a tevékenységet, amiben sikeresnek, eredményesnek érezheti önmagát, legyen az tanóra vagy tanórán kívüli szabadidős program.
A pedagógiai munkát fejlesztő pedagógus, pszichológus és könyvtáros segíti. Mindent megteszünk azért, hogy tanulóinknak egyenlő arányban lehetőséget biztosítsunk a tudományok és művészetek megismerése mellett a sportolásra, játékra is.
A szabadidő hasznos eltöltését az alábbi programokkal segítjük:
Szakköreink, tanfolyamaink:
-Góliát foci (Már a nagycsoportos óvodásoknál is!)
-kosárlabda szakkör (3. osztálytól)
-művészi torna
-akrobatikus rock and roll
-úszás, korcsolyázás
-kézműves foglalkozások
-művészeti kör (3. osztálytól)
-énekkar
-hitoktatás
-sakk
-informatika
-furulya
 
Hagyományőrző programjaink:
-Halloween
-Karácsonyi ünnepváró műhelyfoglalkozások
-Karácsonyi hangverseny
-Farsang
-Családi Nap ősszel és tavasszal
 
Táboraink:
-Erdei iskola
-Sporttáborok
-Napközis tábor
-Sítábor
-Művészeti tábor
Jó a kapcsolatunk az Aelia Sabina zeneiskolával. Több kihelyezett tagozatuk működik iskolánkban: zenei előképző, hegedű, gitár, zongora.
Az „a” osztályban a Szőlőtő Kétnyelvű Oktatási Alapítvánnyal (www.szoloto.hu) együttműködve angol-magyar kétnyelvű programot valósítunk meg. A magyar nyelv és irodalmon kívül minden tantárgyat két nyelven tanítunk. A tanórán - a párban tanítás módszerével - egyszerre két pedagógus van benn, egy magyar és egy angol anyanyelvű.
A „b”kéttannyelvű osztályban heti öt órában bontott csoportban tanítjuk az angolt. A hatékony angoltanítást angol anyanyelvű pedagógus segíti. Angol nyelven tanítjuk a testnevelést, a rajzot és az ének-zenét, harmadik osztálytól a természetismeretet.
A „c” osztályunkban a hagyományok ápolására fektetünk nagyobb hangsúlyt, tanítunk néptáncot, bábozást. Emellett lehetőséget adunk az idegen nyelvvel való ismerkedésre is.
 
 

Iskolánk az utcafrontról
Iskolánk az udvar felől
2
Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)